Skeeter-Naära | In Eigen Woorden #2

Gepubliceerd op 16 april 2024 om 22:33

Ontdek de Kracht van Echte Ontmoetingen

Ontdek de Kracht van Echte Ontmoetingen

 

Hallo lieve lezers!

Vandaag wil ik twee bijzondere ontmoetingen delen die mijn kijk op menselijkheid en verbinding opnieuw hebben versterkt. Deze ervaringen hebben me laten zien hoe belangrijk het is om je open op te stellen en echte gesprekken aan te gaan. Door te praten en te luisteren naar elkaar kunnen we diepe inzichten en verbindingen vinden, ongeacht onze verschillen.

De Eerste Ontmoeting: Een Warm en Inspirerend Gezin

De eerste ontmoeting was met een warm en inspirerend gezin. Wat begon als een gewone kennismaking, groeide al snel uit tot een diepgaand gesprek waarin we onze levensverhalen deelden. We lachten samen, spraken over onze teleurstellingen en verdriet. Deze ontmoeting herinnerde me eraan hoe praten, echt praten, mensen bij elkaar kan brengen. Het belang van luisteren naar wat de ander zegt en proberen te begrijpen wat ze willen overbrengen, werd weer eens duidelijk.

De Tweede Ontmoeting: Een Vrije Ziel

De tweede ontmoeting was met een man die, qua uiterlijk, door de meeste mensen met een boog zou worden vermeden. Hij nodigde me vriendelijk uit om naar zijn motors te kijken op een grote parkeerplaats. Hij vertelde me dat hij van zijn vrijheid hield en niet kon aarden in een hokje. Hij voelde zich het gelukkigste wanneer hij op de weg was en bezig was met zijn motors. Zijn inzichten over de wereld waren simpel maar diepgaand: iedereen wil gerespecteerd worden, vrij zijn in wie je bent en leven zoals je wilt.

De Kracht van Echte Gesprekken

Wat deze ontmoetingen zo bijzonder maakte, was de bereidheid van iedereen om zich open te stellen en echt te luisteren. Het maakt niet uit welk niveau iemand heeft, hoeveel rijkdom ze bezitten, of hoe ze eruitzien. Al die oppervlakkige verschillen verdwijnen wanneer we ons openstellen voor elkaar.

Vooroordelen en Voetstukken

Ik heb nooit iemand op een voetstuk gezet of te min gevonden, maar ik zie het wel vaak bij anderen. Een belangrijke boodschap die ik wil overbrengen, is dat het onnodig en schadelijk is om mensen van tevoren te beoordelen. Of je nu denkt dat iemand te min voor je is of dat je iemand op een voetstuk zet, het doet er niet toe. We zijn allemaal mensen, allemaal met onze eigen gevoelens, onzekerheden en uitdagingen die we moeten overwinnen. Het waarderen van iemand voor wie ze werkelijk zijn, zonder vooroordelen, is een van de mooiste gaven die we elkaar kunnen geven.

Trots en Liefde

Ik ben trots op de persoon die ik ben, omdat ik niet kijk naar status, huidskleur of waar iemand vandaan komt. Ik ben geen hater, maar een lover! Ik geloof in het verbinden van mensen, in het delen van liefde en begrip. Maar laat me duidelijk zijn: ik ben zeker geen push-over. Ik sta stevig in mijn schoenen en waardeer mezelf genoeg om respect te eisen, zowel voor mezelf als voor anderen.

 

Dank je wel voor het lezen van deze blogpost. Bijzondere ontmoetingen kunnen ons zoveel leren en ons herinneren aan de waarde van echte menselijke connecties. Laten we ons openstellen voor elkaar, echt luisteren en verbinding zoeken. Deel je eigen ervaringen en gedachten in de reacties – samen kunnen we een wereld creëren die gebaseerd is op begrip, liefde en wederzijds respect.

 

Met liefde en respect,

Skeeter | Woordkunstenares

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.